עוד מהעת העתיקה בתרבות הסינית הכירו את סגולותיו הבריאותיות של התה הירוק ומאז נחשב כצמח מרפא. שימושיו ברפואה הסינית היו רבים מכאבי ראש ועד לדיכאון. היום יותר ויותר מחקרים מדעיים באסיה ובמערב מספקים עדויות מוצקות ליתרונותיו הבריאותיים של שתיית התה הירוק כמסייע . אך האם כל תה הוא תה ירוק? התה הירוק מופק מהצמח קמיליה סיננסיס. זהו הצמח שמהעלים שלו מכינים את כל סוגי התה בעולם. תה לבן, תה ירוק, תה אולונג ותה שחור מיוצרים משיח זה, אך מעובדים באופן שונה כדי להשיג רמות שונות של חימצון. חימצון קצר יותר כפי שקיים בתה הירוק שומר על התרכובת פעילה ויעילה יותר. חליטות צמחים שאינן כוללות את עלי השיח קמיליה סיננסיס אינן נחשבות "תה". גוארנה : זהו שיח ממשפחת הסבונניים שמוצאו בברזיל ובוונצואלה. במשך מאות שנים השתמשו הילידים של איזור האמזונס בזרעי הצמח כמשקה מעורר לשיפור היכולות הגופניות וההכרתיות, וגם כיום הם משמשים כמרכיב במשקאות ממריצים במדינות דרום אמריקה. זרעי הגוארנה מכילים ריכוז גבוה של האלקלואיד גוארנין (גוארנה קפאין), בעל ההשפעה המעוררת וממריצה. השפעת הצמח על דיכוי התיאבון מחד ועל השראת מצב של עוררות מאידך, מיוחסת לתכולת הקפאין שבו. |